IdiOcrazy – Nyt album release 22 april 2014

Ét instrument hver, en 16 spors analog båndoptager, tre intense dage, en ny LP.

Med andre ord : Opskriften så tæt på rockens DNA som muligt !

“Vi havde fra starten lyst til at lave et analogt album og ved samtidig at indspille live i studiet, kom vi tættere på den optimale autentiske lyd” udtaler Anders Blichfeldt,

der konstaterer, at det er en af BIG FAT SNAKE´s mest gennemarbejdede plader : “Vi brugte halvandet år på forberedelser inden vi gik i studiet, så det hele var klar.

Vi kunne allerede samtlige sange udenad, fordi vi havde spillet numrene så mange gange”.

Bandet havde sammen med produceren Chief 1 lavet deres solide forarbejde gennem utallige demo-indspilninger indtil hvert nummer havde fået hvert sit eget udtryk.

Ved at være så sammenspillet og samtidig at kunne levere de ti nye numre med en optimal nerve og intensitet, var det herefter et meget målrettet BIG FAT SNAKE,

der tog turen til Varispeed Studiet i Sverige. Et studie, som med dets varme organiske analoge lyd, kunne tilføje yderligere en dimension til det der endte med at blive det nye album “IdiOcrazy”.

“Arbejdstitlen på vores nye plade har været det lettere ironiske “Gamle Idioter”. At bruge halvandet år og vores surt opsparede penge på færdiggørelsen af et dyrt album her i år 2014,

er med vort eget ord “IdiOcrazy” ! Så kan man godt kalde os idioter, men det er en stædighed og kærlighed til musikken, der har kastet os ud i dette hjerteblodsprojekt., fortæller

Blichfeldt videre om pladen.

Chief 1 har skrevet nummeret “Ramblin´Man” om bandet – til bandet, og er indgået i et tæt samarbejde som producer i bandets kompositioner.

For Anders Blichfeldt er særligt to af numrene på det nye album ganske personlige : “Ophelia´s Song” specielt “She Lives For Today” :

“It breaks me down to think it through, that one day there´s no me and you.

It wears me out so I hide it away, and I try to live for today”

Det nye album “IdiOcrazy”” udsendes via REO/Universal Music d. 22. april 2014, og helt i indspilningernes analoge ånd udkommer den selvfølgelig på vinyl, samt CD og DD.

Bandet har i forbindelse med udgivelsen af det nye album indgået et samarbejde med energiselskabet TREFOR, og hertil tilføjer Anders Blichfeldt flg. kommentar :

“Som udviklingen er indenfor musikbranchen, søger man oftere og oftere et værdiskabende samarbejde mellem erhvervslivet og kunstnere.

Dette er med til at realisere ambitiøse projekter som “IdiOcrazy”.

BIG FAT SNAKE samarbejder i forvejen med nedrivningsfirmaet J. JENSEN, der var med til at virkeliggøre livealbummet “MIDNIGHT HOUR”.

TREFOR arbejder ligesom J. JENSEN og BIG FAT SNAKE ud fra bæredygtighed og tilbyder bl.a. strøm fra vindmøller”.

BIG FAT SNAKE, der totalt har rundet et salg på 1 million solgte plader, kører derudaf på 24. år og der er stadig masser af diesel på tanken til landevejene.

De er et stærkt eftertragtet liveorkester, og er også på turné i øjeblikket, hvor de udelukkende spiller numre fra det forrige album “Midnight Hour”.

Udgivelsen af “IdiOcrazy” fejres med en releasekoncert i DR´s Koncerthus d. 18. april, hvor BIG FAT SNAKE afholder en helt speciel aften med 2 koncerter :

Først har de nye numre premiere live for en udsolgt sal af siddende gæster, hvorefter samme publikum bagefter får en ekstra koncert stående med bandet i DR´s Studie 2.

Her indeholder sætlisten velkendte toner fra flere af deres i alt 17 studiealbums.